Hvordan starter jeg på live rollespil for voksne?

Er jeg for gammel til at starte med live rollespil?

Er du interesseret i rollespil, men har for længst passeret en alder hvor du syntes at du har lyst til at troppe op til en juniorkampagne? Rollespil er oftest noget man forbinder med børn og unge. De fleste tænker i retning af skove og pap sværd, ork-hære, frisk luft og blå mærker. Sætter man ordet rollespil i forbindelse med voksne, er der også dem der associerer det med ting der egentlig helst bare burde høre til i det private soveværelse. Heldigvis er rollespil så meget andet end det.

Rollespil for voksne afviger i sit grundkoncept ikke fra rollespil for børn. Det handler om at kunne træde ud af sin dagligdag og leve sig ind i en anden rolle i en anden verden. Lidt som teater, men det eneste der er fastsat er rammerne for spilgangen og spilverdenens regler, resten er op til dig at skabe.

Hvad er idéen med live rollespil for voksne egentlig?

I Danmark (Og såmænd også i mange andre lande) findes en omfattende rollespils-kultur for voksne. Der afholdes mange scenarier hvor deltagerne skal være over 18 for at kunne deltage, da scenarierne kan beskæftige sig med “voksne” emner. Hvorfor man som voksen tager til rollespil, og hvad man gerne vil opleve og opnå, varierer fra person til person. Nogle vil gerne udvikle sig personligt, og kan via den fiktive verden der bliver stillet op f.eks. prøve kræfter med at være leder, holdspiller, eftergivende eller determineret. Andre søger det interne, sociale spil med andre, og fordyber sig i kærlighedsdrama, hygge eller venskab. De sociale bånd der skabes til scenarierne bærer ofte over i virkelighedens verden, for når man gennemlever voldsomme eller overvældende ting sammen med andre, binder det folk sammen, også selvom “det bare er noget vi leger”. Lidt ligesom når soldaterkammerater føler et stærkt fællesskab efter at have gennemlevet diverse krævende og udmattende øvelser sammen. Andre igen nyder at være en del af et politisk spil, nogen kommer for at se og være sammen med deres venner, nogen vil gerne udforske spilverdenen og sådan fortsætter listen.

En voksende akademisk tradition er også så småt ved at tage form omkring alle de mange aspekter som den meget brede betegnelse “Rollespil” dækker over. Der afholdes konferencer, der findes mange videnskabelige artikler der drejer sig om rollespil, og emnet diskuteres og holdes op mod klassiske akademiske traditioner som sociologi, psykologi osv. både privat og i den akademiske verden.

Hvordan starter jeg?

Pointen af det hele er: Hvis du sidder som “voksen” og føler at du ikke passer ind i rollespillets verden fordi den virker som noget kun for børn, så har du heldigvis en god overraskelse til gode. Lige nu har vi ingen fast månedskampagne til voksne, men hold øje med Ripens 18+ scenarier, og tag et smut ind på vores Facebook side og hør om der er nogle andre lignende scenarier som nogle af vores spillere skal til.