Tyl, tango og tørre tæsk – Årets skolebal, som vi aldrig vil glemme

Tiden er 50’ernes USA. West-End Highschool i St. Louis, Minnesota er ved at lægge en sidste hånd på årets fortryllende afslutningsfest, hvor der er skolebal og kåring af Årets Prom-king og Prom-queen.
Hele skolen summer, forventningerne er høje og alle kan næsten ikke vente på at dagen oprinder.

Alle vil gerne danse.
Alle vil gerne feste.
ALLE (de fleste) vil gerne SES!

De 4 kandidater til de prestigefyldte titler, har længe ført deres kampagner og de vil gøre ALT for at det er lige netop dem, der får den traditionsfyldte, hæderkronede ære. At blive årets konge og dronning.

Men intet er afgjort, før Headmistress Maggie S. Grüner har afleveret den sidste votering. OG at alle har bestået deres eksamen!!

Men ikke alt er lutter punch og puff-skørter. Under glitter og glatkæmmet smørhår, gemmer der sig alt det man ikke ser.

Et farverigt, sprudlende og festligt scenarie for alle danseglade og graduation-parate elever på West-end High. Så puds danseskoene, pres slipset, og vær parat på en prom-nigth som du aldrig vil opleve det igen.

Om scenariet

Scenariet er et re-run, altså er scenariet afviklet én gang før, i november 2018.

Scenariet er et 50’er-inspireret set-up, med base i forskellige kult-film omhandlende denne periode, samt teenage-kulturen derfra. Der er tale om film som fx Grease, West Side Story, Footlose, Dirty Dancing m.fl. Det bærer præg af datidens tendenser, de problematikker unge mennesker kunne komme igennem,  klasse-skel, minoriteter, rebelskhed, frigørelse og bander.

Det er vores ambition at hive spilleren igennem en helstøbt setting/sceneri, der delvist kommer til at foregå i ”Peggie’s Diner” den første aften, og næste dag udfolder sig i skolen. Her skal den enkelte spiller igennem undervisning, eksamen, baseball-kamp, optræk til bande-opgør, prom-nigt, osv. Han/hun skal igennem følelser som det tyngede og af og til sarte teenage-sind måtte blive påvirket af. 

Det er i et univers og i en verden hvor det stadig tænkes over hvordan og hvorledes man taler til hinanden, der er stadig rigtig mange sociale regler, og man bliver hurtigt afskåret som en ”rebel” eller ”ballade-mager” efter ganske få forseelser.d

Arrangørerne

Scenariet arrangeres af Malene Helth & Louise Helth van Sprang